Passa al contingut principal

La vida quotidiana a la llar d'infants

Avui us volem parlar de l’importància que tenen en l’educació de l’infant les activitats de la vida quotidiana.

A la llar d’infants, aquestes activitats són l’eix de l’ambient educatiu i tenen la mateixa importància que el joc i l’experimentació, promovent conjuntament el desenvolupament de les capacitats dels infants. Aixì doncs, els moments d’higiene, el joc, el descans i l’alimentació són els moments que es reprodueixen en les activitats de la vida quotidiana.
Els infants s’orienten en aquests diferents processos i s’habituen a l’organització específica de la vida a la llar. La vida quotidiana facilita a l’infant a aprendre a viure, relacionar-se i conèixer. Les petites accions assegurem el benestar físic de l’infant satisfent les seves necessitats bàsiques en un ambient agradable. Respectem el temps dels petits dins de la rutina i acompanyarem amb una relació afectiva que generi confiança i seguretat per emprendre el camí cap a l’autonomia.
Aquestes petites coses representen uns moments privilegiats en la relació entre l’infant i l’adult.
Faciliten que es pugui parlar amb l’infant, amb intimitat, i no només per ajudar-lo a menjar, a vestir, a rentar mans, sinó per establir una relació mútua profunda. Aprofitar aquests moments per estrènyer la relació afectiva, comunicar-nos interessant-nos per ell, parlar de la seqüència d’accions, anticipar l’acció que farem, demanar-li el que esperem que faci, posar paraules a les seves accions, respondre als seus interessos…
El diàleg que s’estableix en aquestes situacions i la seva repetició al llarg del dia i de la setmana permet que l’adult comprengui els senyals dels infants, i així pot satisfer-los. A la vegada l’adult coneix els ritmes, el nivell de participació en l’activitat quotidiana i estableix unes formes adaptades a cadascun. Els infants prenen part activament, en la vida quotidiana.




 





Comentaris

Contacta amb nosaltres

Nom

Correu electrònic *

Missatge *